Vegetar & Vegansk Pizza og Grill 

Lones køkken har massere af lækre veganske retter

Mange vegetar/veganske opskrifter smager vidunderligt som pizza eller grillmad. Vi synes det giver god mening at spise vegetarisk mad, både fordi det smager helt vildt godt, og fordi det er sundt og dejlig varieret.

I lang tid har der hersket en kedelig misforståelse i den danske befolkning, at vegetarisk/vegansk mad bare er en stegt grøntsager & kogte blade. Sådan skal det ikke være derfor vælger vi at lave vegetarisk/vegansk pizza & grillmad som alle kan være med på. 

Pizza Bliver lagt ind i stevon hos lones køkken pizzaria Herning

Vegansk Burger 

Hos Lones køkken Herning servere vi den bedste veganske burger med plantebaseret kødfri kød. Med hjemmelavet aioli dressing og friske grøntsager. 

Prøv husets vegetarisk burger med Pandestegt grøntsager, hjemmelavet brød uden æg og mælk, Med sprøde pomfrit skiver

Hvad er en veganer?

Veganisme: At leve vegansk er ”en måde at leve på, som søger at undgå (så vidt som muligt og praktisabelt) alle former for udnyttelse af og grusomhed imod dyr til føde, tøj og andre formål”. Denne definition stammer fra det britiske Vegan Society, som i sin tid skabte betegnelsen ‘veganer’. Dvs. veganere lever plantebaseret og søger så vidt muligt, udover kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og biprodukter fra slagtning, at undgå animalske produkter som mælk, æg, ost, læder, pels, uld, honning, produkter testet på dyr, m.v.

Alle veganere er per definition også vegetarer.

Hvis man kun spiser planteføde, men ikke undgår andre former for udnyttelse af dyr, kan man med fordel bruge formuleringen “jeg spiser vegansk”.

Hvad er en vegetar?

Vegetarisme: At leve vegetarisk defineres som den praksis at leve af planteføde (frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø mv.) med eller uden supplement af mælkeprodukter og/eller æg. Vegetarer spiser ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr.

Læs mere her